Райони – на Миколаївщині та Одещині!

23 Жовтня 2023, 16:30
За нами – Білий дім БЛОГ 5062
За нами – Білий дім

Після Революції гідності я почав вивчати міжнародний досвід побудови та існування гіперлокальних медіа. Тоді усвідомив, що олігархічні ЗМІ ще довго будуть в Україні служити господарям, а не суспільству.

За рік почав викладати практичні курси зі створення гіперлокальних медіа на півдні. Деякі працюють дотепер. 

Ще за рік у Луцьку за тією моделлю стартували Райони.

І от сьогодні стартує мережа гіперлокальних сайтів у Миколаївській та Одеській областях. Ми зібрались задля того, щоб на фоні війни громадяни не втратили чесне і неупереджене інформування. Будемо створювати гарний інформаційний продукт на досвіді двох журналістських шкіл України – Волинської та Миколаївської.

Читайте також: Нові сайти на Миколаївщині та Одещині: у мережі Район.in.ua запрацювало 11 гіперлокальних медіа

Медіа, які наближені до акторів подій, не проходять повз найцікавіше та корисне, що трапляється в наших громадах. А насиченої роботи, поту, страждань та непорозумінь попереду в нас багато. Як і бойових зіткнень та небезпеки з усіх боків. 

На півдні вирішується доля війни та країни. Як координатор мережі Районів двох південних областей налаштовую всіх наших журналістів бути допитливими та відповідальними. Демократія в наших краях має бути збережена. 

Маю надію на продуктивну співпрацю з нашими читачами. Прошу повідомляти про все важливе навкруги вас на мої та редакційні месенджери та пошти.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024