Форум медійників для змін

28 Грудня 2023, 11:29
Скромні головні виконавці форуму медійників 2196
Скромні головні виконавці форуму медійників

Будучи дотичним свого часу до створення Південного медіа-форуму у Миколаєві не можу не відреагувати на West Mеdia Forum.

По-перше, будь-яка подія під час воєнного стану – подвійне навантаження на організаторів. І команда СІD Media Group з Луцька, яка проводила вже VIII форум, спромоглась це зробити на відмінно.

Програма, учасники були ретельно обрані й – сучасні. Ольга БулковськаІгор ДенисевичІрина Воротна та Наталя Пахайчук зробили перфектний захід для майбутнього галузі. Організатори мабуть, таки недоспали, але зорганізовано все було вкрай чітко.

Південні медійні колективи були представлені редакторами сайтів Одеси, Миколаєва, ВознесенськаХерсону, Скадовська. Це тільки підкріплює думку, що українські медіа навчаються налагоджувати горизонтальні зв'язки. Тішить також, що допомогали створити форум і бізнеси з Волині.

Як згадати про сенси, що їх шукали учасники, то було видно, як програмуються трансформації. Розширення мереж сайтів – вже не мода, а нагальна потреба. Проникнення медій в глибинні райони, особливо тільки звільнені, допомагають відбудові там життя. 

Це добре видно на прикладі Баштанського району Миколаївщини та громад лівобережжя Дніпра на Херсонщині. Тут вже виходять Район.in.ua, а значить, не одна подія не омине висвітлення. Поширення інформації про гарних людей допомагає та дисциплінує місцеву владу. У демократичній державі роль медіа вкрай потрібна. Висвітлення тому й спонукає громадян до співпраці, що зображує можливі сценарії.

Форум для учасників став точкою відліку інновацій. Маю надію, що навесні майбутнього року під час наступного West Mеdia Forum кількість позитивних прикладів реалізацій медійних проєктів тільки збільшиться. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024