Театральний вікенд. Що покажуть театри Миколаєва цими вихідними.

03 Листопада 2023, 13:15
Театральний вікенд. Випуск № 2 224
Театральний вікенд. Випуск № 2

Музична подорож Європою, запальна комедія, трагікомедія, казка та патріотична моно-вистава. Підготували короткий огляд театральної афіші міста.

Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії. Театр 1 листопада 2023 відсвяткував день народження та розпочав 97 театральний сезон на основній сцені.

Віват Європа
Віват Європа

3 листопада о 18:00 та 4 листопада о 16:00 театр запрошує своїх глядачів у музичну подорож країнами Європейського союзу. У програмі «Віват Європа» (автори сценарію Микола Берсон та Богдан Головченко) артисти театру в супроводі оркестру виконають композиції всіх країн-членів ЄС.

Давай задамо їм жару
Давай задамо їм жару

На малій сцені українського театру акторський дует зіграє глядачам малої сцени виставу «Давай задамо їм жару» (автор та режисер-постановник заслужений артист України Сергій Чверкалюк). Виставу про палкі почуття та жагу до танців театр покаже 4 та 5 листопада о 16:00

Квитки на основну сцену («Віват Європа») розкуплені за два місяці. Така ситуація і з малою сценою. Проте деяка кількість квитків ще є у касі театру. Адреса каси: Миколаїв, вулиця Дунаєва 59 (перетин вулиці Маріупольської). Телефон каси +38 (0512) 47-92-22

 

Миколаївський академічний художній драматичний театр продовжує прокат вистав на основній сцені та сцені в укритті. На 10 листопада запланована прем'єра вистави «Удавани хворий» за Мольєром. Вона була запланована на 2022 рік, але її виходу завадило повномасштабне вторгнення.

Цього тижня колектив представить декілька вистав діючого репертуару.

Емігранти
Емігранти

3 листопада о 17:00 Миколаївський академічний художній драматичний театр представить на сцені в укритті виставу «Емігранти» (п'єса Славомира Мрожека, режисер-постановник Євген Курман). Вистава «Емігранти» про суперечку двох світоглядів щодо минулого та того, як краще будувати майбутнє. Придбати квитки на виставу можна на сайті театру

Горгони
Горгони

3 листопада о 18:00 та 4 листопада о 17:00 в форматі "сцена на сцені" театр покаже глядачам трагікомедію «Горгони» (вистава на 1 дію, пєса Дона Нігро, режисерка-постановниця: Катерина Богданова)

«Горгони» – історія про двох акторок, які давно вже не зеніті слави. Вони ненавидять одна-одну, проте бажання повернути втрачену славу може змусити їх грати разом в одному фільмі. В інтернет-касі можна придбати квитки на 3 листопада  та 4 листопада 

Проста українська скіфська баба
Проста українська скіфська баба

«Проста українська скіфська баба» – моновистава за твором «Доця» Тамари Горіха Зерня. Виставу поставив директор-художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Артем Свистун. Авторка інсценізації та виконавиця головної ролі – акторка та завлітка театру Марина Васильєва.

«Під час війни особливо гостро відчувається зв’язок поколінь. Прадавнє коріння закликає до відповідальності за рід, землю, життя і його продовження, за майбутнє. Жінка стає не просто захисницею, рятівником, міцною опорою для чоловіків: в її тонкій ніжній особі прокидається провидиця, віщунка, знахарка. Тільки звернувшись до глибинних сил таємничої природи можна вижити і повернути до життя інших» – розповідає про виставу на сайті театру. Придбати квитки на моновиставу "Проста українська скіфська баба" можна в інтернет-касі. Показ вистави відбудеться 4 листопада о 16:00

Фарбований лис
Фарбований лис

5 листопада, у неділю об 11:00 Миколаївський академічний художній драматичний театр представить глядачам свою прем'єрну казку «Фарбований лис» за Іваном Франком. Інсценізацію виконала Марина Васильєва. Режисерка-постановниця Катерина Богданова.

«Не можна обманювати інших – рано чи пізно всі зрозуміють, що ви говорите неправду і буде вам не переливки! Не будьте надто гордими та пихатими, умійте розраховувати свої сили і можливості, щоб не потрапити в халепу! Не вихваляйтеся і не обіцяйте того, що не зможете потім зробити.» – таку думку закладає творчий колектив до своєї нової постановки.

Квитки на "Фарбованого лиса" можна придбати тутТакож це можна зробити в касі театру за адресою: Миколаїв, вулиця Адміральська 25. Телефон каси +38 (0512) 37-21-69

Бажаємо вам цікавого та мирного вікенду.

Нещодавно Район.Миколаїв започаткував рубрику «Театральний вікенд». Розповідаємо в ній про прем'єри, вистави, репертуар театрів Миколаєва.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024