Театральний вікенд. Що подивитись у театрах Миколаєва цими вихідними

10 Листопада 2023, 15:05
Глядачева зала. Ілюстрація 391
Глядачева зала. Ілюстрація

Українська класика, прем'єрна вистава за Мольєром, сучасна комедія та вітчизняна трагікомедія. Район.Миколаїв продовжує щотижневу серію оглядів репертуарної афіші миколаївських театрів.

Другий тиждень листопада 2023. Миколаївські театрали відсвяткували день працівників культури та майстрів народного мистецтва і повноцінно розпочали сезони на основних та камерних сценах.

Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії.

У п'ятницю, 10 листопада о 18:00, на основній сцені – оновлена класика. Вистава «Кайдашева сім'я» за п'єсою Івана Нечуй-Левицького. Режисер-постановник – одеський режисер, заслужений діяч мистецтв України Кость Пивоваров.

Фрагмент з вистави «Кайдашева сім'я»
Фрагмент з вистави «Кайдашева сім'я»

Вистава в репертуарі театру – з 1999 року і досі користується попитом глядачів. До речі, в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі імені Василя Василька йде «сестринська» вистава під назвою «Кайдаші» (режисер Кость Пивоваров спочатку створив виставу в Миколаєві, а потім переніс на сцену васильківців)  

Фрагмент з вистави «Небезпечні фантазії»
Фрагмент з вистави «Небезпечні фантазії»

На зміну українській класиці приходить італійська комедія Луїджи Лунарі (режисер-постановник – Олександр Іваненко). «Небезпечні фантазії» миколаївці зможуть побачити 11 та 12 листопада о 16:00. Це ексцентрична комедія-положень про те, що зайва пристрасть і брехня заводять людей у глухий кут.

Фрагмент з вистави «Кохання з присмаком мотузки»
Фрагмент з вистави «Кохання з присмаком мотузки»

В суботу та неділю (11 і 12 листопада відповідно) о 16:00 на камерній сцені Миколаївський національний театр представить глядачам виставу «Кохання з присмаком мотузки» (п'єса Дмитра Гедза, режисер-постановник – Олег Мамикін). Лірична комедія про самотність, кохання та пошуки «своєї людини».

Придбати квитки на «Кайдашеву сім'ю», «Небезпечні фантазії» та «Кохання з присмаком мотузки» можна спробувати, проте лише в касі театру. Квитки в інтернеті були розпродані за півтора місяця до показу. Адреса каси: Миколаїв, вулиця Дунаєва 59 (перетин вулиці Маріупольської). Телефон каси +38 (0512) 47-92-22

 

Миколаївський академічний художній драматичний театр.

Фрагмент з вистави «Удаваний хворий». Фото –  Ігор Єрмолаєв
Фрагмент з вистави «Удаваний хворий». Фото – Ігор Єрмолаєв

Цього вікенду (10 листопада о 18:00, 11 та 12 листопада о 17:00)  у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відбудеться прем'єра вистави «Удаваний хворий» (п'єса Мольєра, режисер-постановник – Павло Гатілов та Володимир Фоменко (на етапі випуску вистави).

За день до цього у театрі відбувся прес-показ «Удаваного хворого». Ця вистава мала вийти навесні 2022 року, але повномасштабне вторгнення значно відтермінувало прем'єру. 

Вистава про самотність, кохання, людські страхи. Здається, що ця тематика хвилює миколаївські театри, адже вона проглядається майже у всіх виставах цього тижня.

Квитки на «Удаваного хворого» можна придбати в інтернет-касі театру.

Фрагмент з вистави «Станція, або розклад бажань на завтра»
Фрагмент з вистави «Станція, або розклад бажань на завтра»

В п'ятницю (10 листопада о 17:00) та суботу (11 листопада о 16:00) на сцені в укритті театр запрошує глядачів на виставу «Станція, або розклад бажань на завтра» (п'єса Олександра Вітра, режисерка-постановниця: заслужена артистка України Сталіна Лагошняк)

«Станція, або розклад бажань на завтра» – вистава про те, що треба не тільки вірити у здійснення власних мрій, а й вчасно прикладати до цього зусиль.

Придбати квитки можна онлайн на 10 листопада та 11 листопада .

Фрагмент з вистави «Все сплачено»
Фрагмент з вистави «Все сплачено»

11 листопада о 16:00 театр запрошує глядачів подивитися виставу в форматі «сцена на сцені». Вистава «Все сплачено» в жанрі трагікомедія (п'єса Іва Жаміака, режисер-постановник – Євген Сокольченко). Театр ставить запитання – чи можуть гроші замінити родину, друзів? Чи можна придбати собі щастя і звільнити людину від самотності? Чи для цього все ж потрібні не тільки гроші, але й позитивні людські якості.

У цю неділю Миколаївський академічний художній драматичний театр пропонує придбати квиток та пошукати відповідь на це питання.Також це можна зробити в касі театру за адресою: Миколаїв, вулиця Адміральська 25. Телефон каси +38 (0512) 37-21-69

Район.Миколаїв продовжить досліджувати репертуари миколаївських театрів. Вже незабаром плануємо підготувати для читачів декілька інтерв'ю про діяльність театрів півдня України.  

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024