Три бюро судмедекспертизи перейдуть до сфери управління Міністерства охорони здоров’я

23 Листопада 2023, 19:20
Експертиза. Ілюстрація 316
Експертиза. Ілюстрація

У рамках реформи бюро судово-медичної експертизи мають перейти з комунальної у державну власність.

Про це на своєму сайті повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Йдеться про передачу майнових комплексів служби судмедекспертизи в управління Міністерства охорони здоров’я. Завершення реорганізації судово-медичної експертизи запланована до кінця року.

Наразі вже відбувається процес переведення регіональних бюро судмедекспертизи із комунальної форми власності до державної. 

Рішенням уряду три бюро судово-медичної експертизи у Вінницькій, Миколаївській та Сумській областях передано у державну власність із віднесенням їх до сфери управління Міністерства.

Найближчим часом також будуть утворені відповідні комісії з питань передачі вказаних цілісних майнових комплексів та завершено процес їх передачі в державну власність.

«Численні жертви як серед військових, так і серед цивільних — такі реалії повномасштабної війни. Величезна кількість зниклих безвісти. Перед судмедекспертами постають нові виклики: жертв необхідно ідентифікувати, випадки воєнних злочинів повинні бути належно задокументовані для забезпечення подальших розслідувань в національних та міжнародних судах і трибуналах» – зазначив міністр Віктор Ляшко.

Район.Миколаїв повідомляв, що у Миколаєві розвивають реабілітації  систему комплексної реабілітації.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024