У Миколаєві розробляють концепцію реконструкції міської набережної

30 Листопада 2023, 13:34
Зустріч експертної групи 165
Зустріч експертної групи

У Миколаєві експерти працюють над створенням концепції розвитку міської набережної та «Клубу юних моряків», що розташований на Інгульському узвозі.

Про це повідомили на сайті Миколаївської міської ради.

«Ми не маємо марнувати час, і вже зараз треба думати про повоєнне відновлення Миколаєва. У міста є унікальна можливість отримати підтримку міжнародних організацій з напрацювання проєктів розвитку, і ми цим маємо скористатись», –  зазначив перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков.

Реконструкція клубу і набережної – один із пріоритетів трансформації Миколаєва. «Це «точка зборки» міста, що стоїть на річках і чия історія нерозривне пов’язана з водою і морем.

«Будівля «Клубу юних моряків», й набережна застарілі та потребують комплексного відновлення згідно сучасних вимог», – висловив свою думку керівник робочої групи, голова «Миколаївської обласної організації спілки архітекторів України» Володимир Сисоєв.

«Вода в ДНК жителів міста. Тому ми повинні розглядати комплексно всю нашу центральну акваторію. Простір повинен враховувати інтереси та уподобання миколаївців різних вікових груп» – запропонував член робочої групи, голова Миколаївської регіональної платформи реформ Валерій Вєтров.

«Можна не обмежувати свою фантазію і запропонувати усе, що молодь, бізнес, професійна спільнота яхтсменів і капітанів, - загалом усі миколаївці – хотіли би побачити на обох берегах Інгулу. Ми маємо мріяти про унікальний освітній заклад, сучасний громадський простір для виставок, концертів, форумів, зону річкового вокзалу, причали для яхт і катерів», – побажав керівник проєкту «Портфоліо Миколаєва» Артем Ващиленко.

Район.Миколаїв також повідомляв, що президент України завітав до Миколаївської області з робочим візитом та познайомився з проєктами співпраці Миколаєва та уряду Данії.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024