​У Миколаєві ДБР викрило організовану злочинну групу, яка заробляла на продажі даних щодо небіжчиків

15 Березня 2024, 13:17
Правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації 175
Правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації

Працівники Державного бюро розслідувань викрили двох правоохоронців, які продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з закритої державної бази даних.

Про це бюро повідомило на своєму офіційному сайті.

Власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства купляли у правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Зафіксовані випадки коли вже за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги.

Наразі працівники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду. Ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з «прибутку» за кожного небіжчика. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1000 гривень.

Правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом та порушенні недоторканності приватного життя, вчиненому організованою групою. Готується повідомлення про підозру п'ятому учаснику оборудки, який працює у ритуальному агентстві. 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Правоохоронці, після службового розслідування, звільнені з посад. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Раніше Район.Миколаїв повідомляв, що Державне бюро розслідувань виявило на Миколаївщині неправомірні виплати військовослужбовцям.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024