Миколаївські поліцейські викрили на хабарі завідувача медичної частини виправної колонії

20 Березня 2024, 16:45
Затриманий завідувач медичної частини виправної колонії 269
Затриманий завідувач медичної частини виправної колонії

За 5000 гривень медпрацівник обіцяв засудженому допомогти пройти лікування у стаціонарі лікувального закладу. 

Про це на своєму сайті повідомило Головне управління Нацполіції у Миколаївській області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 61-річний завідувач медичної частини однієї із виправних колоній вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 5000 гривень від засудженого. Лікар обіцяв прийняття рішення про проходження лікування ув’язненого у стаціонарі медзакладу.

Під час санкціонованих обшуків на робочому місці та за місцем мешкання лікаря поліцейські вилучили банківську картку, на яку надходила неправомірна вигода від засудженого, та інші докази злочинної діяльності фігуранта.

Нині фігуранту слідчі повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». За скоєне йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Район.Миколаїв раніше повідомляв, що поліціянти затримали посадовця Укртрансбезпеки. Посадовець налагодив корупційну схему з одержання неправомірної вигоди за не притягнення до адміністративної відповідальності та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності перевізниками.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024