У Миколаєві провели перше засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я

28 Березня 2024, 17:20
У Миколаєві провели перше засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я
У Миколаєві провели перше засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я

У приміщенні держаної установи «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» відбулося перше засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я.

Про це повідомляє Миколаївська обласна державна адміністрація.

Під головуванням заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Юрія Гранатурова зібралися представники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, керівники закладів охорони здоров’я, громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері громадського здоров’я.

На засіданні обговорювалися загальні питання щодо функціонування регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я, яка була створена на виконання постанови КМУ від 07.12.2023 № 1284 «Порядок утворення та діяльності регіональних координаційних рад з питань громадського здоров’я».

Також головними темами для обговорення стали питання планування заходів, координація дій, прийняття та виконання рішень регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я.

Зокрема, йдеться про посилення системи охорони здоров’я за наступними напрямами:

  • ▫️запобігання хворобам, зміцнення здоров’я населення та збільшення тривалості життя шляхом впровадження профілактичних заходів, у тому числі направлених на фактори ризику неінфекційних захворювань;
  • ▫️забезпечення епідеміологічного нагляду, моніторингу, забезпечення готовності та реагування на загрози та надзвичайні ситуації;
  • ▫️розвитку комплексного підходу до розв’язання проблем громадського здоров’я;
  • ▫️забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту держави тощо.

Підбиваючи підсумки засідання, Юрій Гранатуров наголосив на важливості співпраці та координації дій між усіма зацікавленими сторонами для успішного функціонування системи громадського здоров’я.

«Спільна робота та взаємодія всіх структур дозволять нам ефективно вирішувати завдання з підтримки громадського здоров’я в нашому регіоні. Це важливий крок у покращенні медичного обслуговування та забезпеченні здоров’я наших громадян», - зазначив він.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024