З бюджету Миколаєва виділили додаткові 50 мільйонів на підтримку ТрО та Сил безпеки та оборони

28 Березня 2024, 16:36
Військовослужбовці ЗСУ. Ілюстрація 206
Військовослужбовці ЗСУ. Ілюстрація

У Миколаєві під час засідання сесії міськради розглянули питання про внесення змін до бюджету міста на 2024 рік.

Про це на своєму сайті повідомила Миколаївська міська рада.

Директорка департаменту фінансів Миколаївської міської ради Віра Святельник розповіла, що з вільного залишку міського бюджету можна розподілити додаткові гроші на підрозділи ТрО та інші підрозділи Сил безпеки та оборони України.  

«З 50 мільйонів 40 ідуть як внески до статутних капіталів комунальних підприємств міста, 8900 мільйонів — кошти, передбачені на заходи територіальної оборони у виконавчому комітеті, який по листах-зверненнях від військових частин буде робити закупівлю необхідних товарів та матеріально-технічного забезпечення для військових та передавати їм подальшим рішенням сесії. І 1,1 мільйона — це кошти субвенції з місцевого бюджету державному, а саме кошти для ТЦК, які були надані минулого року, але у них змінився напрямок використання і вони повернули їх. Тож вони просять надати ще раз цю субвенцію, щоб використати її на інші цілі» – пояснила директорка департаменту.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич додав, що отримав листа від голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма з приводу надання субвенції обласному бюджету на виконання завдань, пов'язаних з обороною міста та області. У зв'язку з тим, що гроші минулого року не були використані, вони повернулись до міського бюджету, про що підтвердило казначейство. Сєнкевич запропонував внести зміни до проєкту рішення, врахувавши повернення субвенції в розмірі 7 мільйонів 647 тисяч 200 гривень.

Під час голосування депутати одноголосно підтримали внесення змін до бюджету.

Раніше Район.Миколаїв повідомляв, що міська влада шукатиме способи допомагати армії і після втрати ПДФО військовослужбовців

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024